VESTI

U Lazarevcu radovi u tri Mesne zajednice

15. oktobar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U tri Mesne zajednice u Lazarevcu u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže, a koji se izvode u okviru projekta “Čista Srbija”. U MZ Šopić, Beli potok i Branka Radičevića do sada je uradjeno oko 3 kilometra kanalizacione mreže.

U MZ Šopić u Miletića kraju i Belom potoku kroz projekat „Čista Srbija” u toku su radovi na izgradnji nove kanalizacione mreže. Radove na izgradnji nedavno je obišao i predsednik Opštine Lazarevac Bojan Stević koji je tom prilikom konstatovao da je do sada  urađeno oko 1800 metara kanalizacije, a do završetka radova u ovoj Mesnoj zajednici predviđeno je postavljanje još 1600 metara kanalizacione mreže.

Pored pomenute dve Mesne zajednice radovi se izvode i u MZ Branko Radičević.

„Kroz projekat „Čista Srbija” radovi na izgradnji nove kanalizacione mreže se izvode i u MZ Branko Radičević gde je u Ulici Vuka Karadžića do sada urađeno 1200 metara kanalizacione mreže dok se trenutno izvode radovi na preostalih 500 metara” , rekao je  Stević.

Realizacija projekta „Čista Srbija“ u Opštini Lazarevac počela je 20. oktobra 2021.godine, a u okviru projekta „Čista Srbija“, u opštini Lazarevac će biti izgrađeno 25.052,88. metara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda, koje će obuhvatiti 40.000 stanovnika.

Vrednost radova u Opštinama Lazarevac I Veliki Crljeni je 48 miliona evra.