VESTI

Urađeno 2000 km komunalne infrastrukture

10. oktobar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar gradjevinarstva , saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izneo je podatak da je do sada u okviru projekta „Čista Srbija“ izgrađeno 2 000 km kanalizacione mreže.

„U okviru ovog projekta radimo ukupno 160 postrojenja u celoj Srbiji i da se radi oko 5.200 kilometara kanalizacije. Do sada smo uradili 2.000 kilometara pomenute kanalizacije. Verujem da ćemo veoma brzo doći u situaciju da nastavimo dalje sa realizacijom“, rekao je ministar Vesić navodeći da veliki deo sredstava odlazi na izgradnju kanalizacione infrastrukture u Vojvodini.

Vesić je ranije najavio oštriju reakciju države prema problemu zagađenja rečnih  vodotokova rekavši  da od  31. decembra 2025. godine više neće biti  tolerisano  ispuštanje neprerađenih otpadnih voda u reke već će sve otpadne vode  morati da budu prerađene.

Projekat „Čista Srbija“ kao primarni cilj ima rešavanje  problema gradova i opština koji do sada nisu bili u fokusu iz razloga nedovoljne aktivnosti samih lokalnih samouprava ili zbog nedostataka finansijskih sredstava po pitanju izgradnje komunalne infrastrukture . Očuvanjem zdrave životne sredine direktno se utiče na podizanje standarda kvaliteta samih gradjana.