VESTI

Vesić: Aneks za još 25 km kanalizacije za Čantavir i Bajmok

7. jun 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Goran Vesić boravio je u opštini Bajmok, gde je stanovnike tog mesta obavestio da su ušli u državni program “Čista Srbija”, vredan 3,5 milijardi evra.

Vesić je rekao da je već potpisan ugovor sa Suboticom o izgradnji 60 kilometara kanalizacije i prečistača za preradu otpadnih voda, te da je u pripremi Aneks tog ugovora sa još 25 kilometara kanalizacije za Čantavir i Bajmok.

„Prva stvar je kanalizacija, imamo projekat „Čiste Srbije“ kroz koju ulažemo 3,5 milijarde evra u kanlizaciju, treba da pokrijemo oko 2 miliona i 300 hiljada stanovnika. Nedavno smo potpisali ugovor za izgradnju 60 kilometara kanalizacije u Subotici i sada se prirpema aneks tog ugovora za dve mesne zajednice Čantavir i Bajmok, to je još po 25 kilometara sa postrojenjima za preradu otpadnih voda“, izjavio je ministar Vesić.

Po njegovim rečima  64 odsto Bajmoka biće pokriveno kanalizacijom uključujući i prečistač za preradu otpadnih voda što će suštinski rešiti jedan od najvećih problema meštana Bajmoka. Ostatak teritorije bi trebalo da “pokrije” sama Opština.