VESTI

Vesić: Ćuprija pred realizacijom projekta „Čista Srbija“

18. oktobar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Opština Ćuprija završila je obiman posao prikupljanja i izrade tehničke dokumentacije neophodne za realizaciju projekta „Čista Srbija“, potvrdio je u obraćanju odbornicima Skupštine Ćuprija ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Goran Vesić.

Skupština Opštine Ćuprija dodelila je zvanje počasni gradjanin ministru Goranu Vesiću koji je u video obraćanju odbornicima Ćuprije naveo niz projekta na izgradnji putne infrastrukture koji se trenutno realizuju u Ćupriji .

Putna infrastruktura nije jedino ulaganje Srbije u Ćupriju , potvrdio je ministar Vesić u obraćanju:

„U okviru projekta „Čista Srbija“ opština Ćuprija je uradila  dosta dobar posao – izradila tehničku dokumentaciju, pribavila građevinske dozvole za izgradnju kanalizacione mreže u naseljima Terekovo i Minelovo, u ulicama Mutapova i Dimitrija Tucovića,“ izjavio je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Po njegovim rečima ukupne dužine kanalizacije u okviru ovog projekta biće oko šest kilometara, a vrednost radova u narednim fazama oko 1,3 miliona evra. Kompletna kanalizaciona mreža, koja će u okviru “Čiste Srbije” biti izgrađena na teritoriji Ćuprije biće duga 146 kilometara, sa dva kolektora.

„Očekujemo da u Ćupriji započnu radovi u narednoj  fazi u okviru ovog projekta“, rekao je ministar Vesić.