VESTI

Vesić: Od projekta „Čista Srbija“ gradjani imaju direktnu korist

20. april 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar građevinarstva , saobraćaja i infastrukture Goran Vesić u intervjuu za list Kurir posebno istakao značaj realizacije projekta „Čista Srbija“.

„Veoma sa srećan što se sprovodi u okviru ministarstva koje vodim jer je to ono od čega će gradjani imati direktnu korist“, rekao je ministar Vesić.

Ministar Vesić je podsetio da je projekat „Čista Srbija“ trenutno najveći ekološki projekat.“To je  največi projekat izgradnje i rekonstrukcije komunalne infrastrukture u našoj zemlji vredan čak 3,5 milijardi evra . Moramo u 21. veku obezbediti kanalizaciju i postrojenja za preradu otpadnih voda, zaštiti naše reke, vazduh, prirodu. Neki delovi Srbije se tako prvi put dobiti komletnu kanalizacionu mrežu i prečistače, time čuvamo pijaću vodu u gradovima koji su ugroženi usled nekontrolisanog izlivanja kanalizacije, posebno u slivu Morave. Štitimo reke od zagadjenja sa posebnim fokusom na Savu, Dunav, Drinu, Moravu, Pek, Timok, Kolubaru i Mlavu, a samim tim i kompletan biodiverzitet u slivu tih reka“, rekao je ministar Goran Vesić.

Projekat Čista Srbija obuhvata izgradnju postrojenja za prečišćavaje otpadnih voda, kanalizacione mreže u 73 grada i opštine, odnosno na 89 lokacija, što uključije čak 157 postrojenja, ukupnu dužinu kanalizacione mreže od 5,2 miliona metara .

foto: list Kurir