VESTI

Vesić: Uskoro druga faza radova u Somboru

19. februar 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je početak radova na drugoj fazi projekta “Čista Srbija” u Somboru, tokom koje će biti nastavljena izgradnja kanalizacione mreže u ovom vojvođanskom gradu.

“Nalazimo se i živimo u jednom nestabilnom vremenu kada se na teritoriji našeg kontinenta vodi svetski rat, i kada niko ne zna da li će se taj rat proširiti i kakve će posledice imati po naš kontinent. Mi kao mali narod čuvamo svoj mir i samostalnost, čuvamo pravo da slobodno odlučujemo, ali čuvano ono što je najvažnije, mir i našu zemlju. Mi smo kao Vlada Republike Srbije pokrenuli nekoliko projekata na severu Vojvodine i u samom Somboru. Ja sam srećan što kao ministar učestvujem u realizaciji tih projekata”, rekkao je  Vesić.

Vesić smatra da će upravo nastavak radova u okviru “Čiste Srbije” , izlaz na autoput i rekonstrukcija pruge Sombor -Vrbas umnogome promeniti život ljudi u Somboru. Ministar Vesić je napomenuo i da u Somboru žive pripadnici 21 nacije i zamolio ih da čuvaju tu raznolikost kao i do sada.

“Čuvajte blago koje imate toleranciju, zajednički život… ovo je zajednička kuća svih koji u Somboru žive. To je naše bogatstvo. Čuvajući mir, čuvamo oni najvažnije i najdragocenije u vremenima koje dolaze,” poručio im je ministar.