VESTI

Vlasotince se priprema za izgradnju Postrojenja za preradu otpadnih voda

26. decembar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na sednici Skupštine Opštine Vlasotince izglasan je predlog odluke  o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda u Stajkovcu koje će biti izgradjeno u okviru projekta “Čista Srbija”.

Zamenik predsednika Opštine Vlasotince, Vladimir Kocić na sednici Skupštine je podsetio da su preduslov za izgradnju postrojenja planska dokumenta.

“Znate da su u pitanju sva veća sela, rekonstrukcija gradske kanalizacije i izgradnja novog postrojenja. Lokacija koja je odabrana nije slučajno odabrana. Ona je u vlasništvu Republike Srbije, ima dovoljnu kvadraturu, pozicija je najbolja moguća, da bi mogla sva sela da se priključe na kanalizaciju. Stručne službe i komisije su dale predlog. Dakle to je PDR za postrojenje, iz izgradnju nove trafo stanice i konektor od starog do novog postrojenja u Stajkovcu“, rekao je Kocić.

Realizacija projekta “Čista Srbija” u Opštini  Vlasotince pored pomenutog postrojenja predvidja i izgradnju kanalizacione mreže u dužini od 76,4 km kojom se štiti reka Južna Morava.