VESTI

Za grad Sombor 82 km kanalizacione mreže

14. maj 2023.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković najavio radove u okviru projekta “Čista Srbija” vredne 38 miliona evra.

Medju osam lokalnih samouprava koje su potpisale Anekse ugovora za realizaciju projekta “Čista Srbija” je i grad Sombor. Gradonačelnik ovog grada Antonio Ratković kaže da Somboru predstoji izgradnja kanalizacione mreže u dužini od 82 km, čija vrednost iznosi 38 miliona evra.

„Uskoro očekujemo početak realizacije ovog veoma važnog projekta za Grad Sombor. Projektno – tehnička dokumentacija se radi u celosti za grad i 11 naseljenih mesta podrazumevanih projektom „Čista Srbija“, a Stanišić i Bezdan su se našli među prvim naseljenim mestima u kojima će se otpočeti sa radovima. Izgradnja kanalizacione mreže, kolektora između naselja, kao i prečistača biće izvođena u tri faze“, rekao je Ratković.

Po rečima gradonačelnika u Somboru je do sada  urađeno 140 km kanalizacione mreže, a  da će  u narednom periodu, kroz tri faze projekta „Čista Srbija“, biti urađeno preko 250 km kanalizacione mreže, kao i 4 nova prečistača otpadnih voda.

Ugovor je zaključen između Republike Srbije, kineske kompanije „China Road and Bridge Corporation Company“.

Mininistar građevine saobraćaja I infrastrukture Goran Vesić najavio je prilikom potpisivanja ugovora sa lokalnim samoupravama da će oko 2,36 miliona ljudi dobiti priključenje na kanalizaciju.