VESTI

Radovi u Lajkovcu teku po planu – Sledi druga faza

17. februar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prvi deo projekta „Čista Srbija“ u Lajkovcu već je završen. Sa prvim lepim danima ponovo kreću radovi. Nakon Rubribreze na redu je Jabučje.

Opština Lajkovac je medju prvih 14 Opština koje su potpisale ugovore o realizaciji projekta „Čista Srbija“. Shodno projektu, radovi su počeli 16. oktobra 2021. godine na lokaciji sela Rubribreza – 2.732,72 m.

Predsednik Opštine Andrija Živković kaže da radovi dobro napreduju i da je prva faza već završena: “Prva faza koja obuhvata mesto Rubribrezu je završena i sada se čeka lepo vreme da bi radovi mogli da se nastave u Jabučju. Očekuje nas i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u samom Lajkovcu i u trećoj fazi izgradnje je kanalizacija za Bogovadju. U Bogovadji je predvidjena i izgradnja jednog mini kompaktnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda”, izjavio je Živković.

Lajkovčani ističu da je projekat “Čista Srbija” najveća investicija u istoriji ovog mesta, s obzirom da je u proteklih 30 godina u Lajkovcu izgradjeno ukupno 70km kanalizacione mreže, a sada će Lajkovac u okviru ovog projekta u kratkom vremenskom roku izgraditi 30.193,93 metara kanalizacione mreže I pomenuta postrojenja.

Opšta je konstatacija da će realizacijom projekta biti unapredjen kvalitet života gradjana Lajkovca I okolnih sela.