VESTI

U Kučevu počeli radovi u okviru „Čiste Srbije“

19. februar 2022.Podeli ovaj tekst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Radovi na realizaciji projekta „Čista Srbija“ počeli su u Kučevu. Ukupna dužina kanalizacione mreže koja će se raditi je 25.142,10 metara.

Izgradnjom Postrojenja za preradu otpadnih voda biće obuhvaćeno 4.000 stanovnika. Radi očuvanja prirode i reka Pek i Rabrovskog potoka biće izgrađeni: PPOV 1 Kučevo1 ES-3.000, PPOV 2 Rabrovo ES-1.000. Izgradnjom kanalizacine mreže biće obuhvaćena sledeća naselja, sela i delovi opštine: Kučevo – 17.428,50m, Rabrovo – 7.713,60m.

 Početku radova u Kučevu prisustvovao je ministar  gradjevine Tomislav Momirović koji je naglasio da je dužnost ove generacije da rešava ekološke probleme.

“U narednih dvanest do osamnaest meseci završićemo najveći deo ovog projekta. Ovo je deo velikog investicionog talasa u komunalnu infrastrukturu kako bi naše reke učinile čistim i ekološke standarde podigli na nivo zapadne Evrope. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je otvorio temu i mi moramo da posmatramo ove ekološke probleme na nacionalnom nivou i tako moramo da ih rešavamo. Reka Pek mora da bude čista radi budućnosti ovog kraja, jer je naša dužnost da budućim generacijama ostavimo lepšu i bolju Srbiju. Nepristojno je da neki ljudi ekološke probleme koriste da bi pokupili jeftine političke poene. Ovo je dužnost ove generacije da problem reši“, rekao je ministar Momirović.

Ukupna vrednost projekta u opštini  Kučevo je 11.203.113 evra, a izvođač radova je kineska kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC).